Autor: Abdur-Rezzak bin Abdul-Muhsin el-‘Abbad el-Bedër

Burimi: Kitabu edh-Dhikri ued-Du’a, fq. 129

(Duaja 1)

اللهُمَّ اغْفِرْ لَهُ اللَّهُمَّ ارْحَمْهُ

Allahumme-gfir lehu, Allahumme-rhamhu

"O Allah, fale atë! O Allah, mëshiroje atë!" [1]

_________________________________

[1] Transmeton Uthman ibn Affan, radijAllahu anhu, i cili thotë: Pejgamberi - sal-lAllahu alejhi ue sel-lem - pasi varrosej i vdekuri, qëndronte pranë varrit të tij dhe thoshte: "Kërkoni falje për vëllain tuaj dhe kërkojini Allahut ta bëjë të qëndrueshëm, sepse ai tani do të merret në pyetje!" [Transmeton Ebu Daud, 3221]

 

Përktheu: Servet Mata