Autor: Shejkh Zejd el-Medkhalij

Pyetje: Çfarë gjykimi ka për atë që merr studimet e të tjerëve duke bërë disa ndryshime të vogla dhe pastaj e përhap me emrin e tij kinse ai është autori i atij studimi, pastaj ai pretendon se kjo nuk është vjedhje akademike. Si ta refuzojmë këtë person?

Përgjigje: E vërteta është se kjo gjë nuk lejohet. Dhe kjo është tradhti. Nëse ai do të përhapë dituri apo shikon se tek ai studim ka dobi, atëherë le t’ia dërgojë autorit të saj dhe të kërkojë leje prej tij që ta përhapë me emrin e autorit e jo me emrin e tij. Pra, kjo nuk lejohet.

 

Përktheu: Alban Malaj

Kliko këtu për të parë videon në AudioSelefi.org