Autor: Muhammed ibn Salih el-'Uthejmin

Burimi: Likaul babil meftuuh

 

 

Pyetje: A është obligim akika (prerja e Kurbanit) për fëmijën që vdes menjëherë pas lindjes?

 

Përgjigje: Nëse fëmija lind pasi ka mbushur katër muaj (në barkun e nënës), atëherë bëhet akika për të dhe i vendoset emri. Sepse pas katër muajsh, atij i fryhet shpirti dhe ai do të ringjallet Ditën e Gjykimit.

 

 

Kliko këtu për të parë videon në AudioSelefi.org

Përktheu: Servet Mata