Autor: Shejkh Abdur-Rrazzak ibën Abdul-Muhsin el-Abbad

Burimi: Kitabudh-dhikri ued-du'aai

 

 

(Duaja 1)

اللَّهُمَّ أَنْتَ عَضُدِي وَنَصِيرِي، بِكَ أَحُولُ، وَبِكَ أَصُولُ ، وَبِكَ أُقَاتِلُ

Allahumme Ente `adudii ue nesiirii, biKe ehuulu ue biKe esuulu ue bike ukaatil

 

“O Allah, Ti je Ai tek i Cili mbështetem, Ti je Ndihmuesi im, me ndihmën Tënde e largoj armikun, me ndihmën Tënde e mposht atë dhe me ndihmën Tënde luftoj.” [1]

 

 

 

(Duaja 2)

اللَّهُمَّ إِنَّا نَجْعَلُكَفِي نُحُورِهِمْ، وَنَعُوذُ بِكَ مِنْ شُرُورِهِمْ

Allahumme innaa nexh-`aluKe fii nuhuurihim ue ne`uudhu biKe min shuruurihim

 

“O Allah, ne Ty të vendosim përball tyre, dhe kërkojmë mbrojtjen Tënde prej të keqes së tyre.” [2]

 

 

 

Fundnotat:

[1] Transmeton Enes ibn Malik – radijAllahu anhu –, i cili thotë: “I Dërguari i Allahut – sal-lAllahu alejhi ue sel-lem – kur shkonte për në betejë, thoshte: Allahumme Ente `adudii...” [Transmeton Ebu Daud (2632), et-Tirmidhij  (3584), ndërsa ky tekst është i Ebu Daud-it]

 

[2] Transmeton Ebu Musa el-Esh'arij – radijAllahu anhu – se: “nëse Pejgamberi – sal-lAllahu alejhi ue sel-lem – frikësohej nga ndonjë popull thoshte: Allahumme innaa nexh-`aluKe...[Transmeton Ebu Daud (1537)]

 

 

Përktheu: Servet Mata