Shejkh Muhamed el-Akil

Burimi: http://www.sahab.net/forums/index.php?showtopic=132579Shejkh Muhammed bin Hadij lexon pyetjen:

Pyetësi thotë: Cila është përgjigja më e mirë me të cilën i përgjigjem një pabesimtari kur ai më pyet për martesën e Pejgamberit (sal-lAllahu ‘alejhi ue sel-lem) me Aishen (radijAllahu anha) dhe mosha e saj ishte nëntë vjeçe?

Shejkh Muhammed el-Akil: Pejgamberi (sal-lAllahu ‘alejhi ue sel-lem) është më i ditur se ne dhe më i ditur se ai pabesimtar. I thuhet atij pabesimtari në Perëndim: "Si është gjendja e bijave tuaja sot? Si është gjendja e vajzave tuaja?” O i gjorë, vajtoje veten tënde o i shkretë, nëse do e vajtoje veten tënde.Statistikat perëndimore tregojnë se nuk ka asnjë vajzë të virgjër në shkollat e mesme. Këto janë statistikat e tyre.

Nëse qortimi ndaj meje nga i mangëti të ka ardhur
Atëherë ai është dëshmi për mua që jam i rregullt

Dhe këtë ua paraqesim doktorëve të specialuzuar. A e dëmton martesa e hershme vajzën që ka arritur moshën e pubertetit apo nuk e dëmton atë? Dhe të dëgjojmë se çka thonë doktorët. Kjo çështje është tejet e thjeshtë. Kur një vajzë e re arrin moshën e pubertetit edhe në qoftë se është nëntë vjeçe, ajo mund të martohet, dhe kjo nuk i bën dëm aspak. Nuk e dëmton fare.

Kjo nuk është diçka për të ardhur turp. Është për të ardhur turp nga veprat e fëlliqura, e ajo është që të vij vajza me dashnorin e saj në krevatin e babait dhe nënës së saj duke mos ia mohuar kush. Kjo është diçka për t'u turpëruar. E sa për këtë është fakt natyrshmëria e njeriut (fitra), dhe njerëzit e zgjuar janë pajtuar për lejueshmërinë si dhe mundësinë që kjo të ndodh, atëherë nuk ka përse të turpërohemi.

Video në AudioSelefi.org

Përktheu Jeton Shasivari