Autor: Salih bin Feuzan el-Feuzan

 

Pyetje:

Allahu ju dhentë mirësi, o Shejh i nderuar, ky pyetës thotë: “Kush e lëshon mjekrën e tij duke pasuar pejgamberin - sala Allahu alejhi ue selem - dhe duke iu bindur urdhrit të tij, jo ngaqë e do mjekrën, a konsiderohet prej atyre që urrejnë atë qe ka shpallur Allahu?

Përgjigje:

Qysh nuk e do mjekrën! Pra, ky nuk e do sunetin.  Ai që nuk e do mjekrën, nuk e do sunetin, edhe nëse thotë që unë e dua sunetin e të dërguarit. Përderisa ai e urren mjekrën, atëherë ai e urren sunetin, kjo eshte kontradiktë. Ai thotë: “Duke pasuar te dërguarin,” ndërkohë që nuk e do mjekrën. Atëherë kjo do të thotë se ai nuk e do sunetin.

 

Përktheu: Muhamed Kallashi

Kliko këtu për të parë videon në AudioSelefi.org