Autor: Shejkh Salih el-Feuzan

 

 

Pyetje: Një nxënës i dijes thotë se kush i lutet Allahut kur është në sexhde, “O Allah mos më lër të vetëm (pa pasardhës) dhe Ti je më i Miri Trashëgues”, 40 herë, Allahu do t’i japë djalë atij, dhe thotë se kjo është vërtetuar me provë. Çfarë gjykimi ka kjo fjalë?

 

Përgjigje: Gjykimi është se nuk lejohet që të veprohet me këtë mënyrë, përveç nëse ka argument. Përkufizimi me 40 herë apo me 50 herë apo më shumë apo më pak ka nevojë për argument. Mirëpo ai mund t’i lutet Zotit të tij që t’i japë pasardhës të devotshëm. Nëse i lutet Atij me lutjen që bëri Zekerija:

 

رَبِّي لا تَذَرْنِي فَرْدًا وأنْتَ خَيْرُ الوارثين

“O Zoti im mos më lër të vetëm pa pasardhës, Ti je më i Miri Trashëgues”

Kjo është gjë e mirë.

 

 

Kliko këtu për të parë videon në AudioSelefi.org

Përktheu: Alban Malaj