Transmeton Abdu-Rrahman ibn Ganm se Pejgamberi – sal-lAllahu ‘alejhi ue sel-lem – ka thënë:

 

«مَنْ قَالَ قَبْلَ أَنْ يَنْصَرِفَ وَيَثْنِيَ رِجْلَيْهِ مِنْ صَلَاةِ الْمَغْرِبِ وَالصُّبْحِ: "لَا إِلَهَ إِلَّا اللَّهُ وَحْدَهُ لَا شَرِيكَ لَهُ لَهُ الْمُلْكُ وَلَهُ الْحَمْدُ يُحْيِي وَيُمِيتُ وَهُوَ عَلَى كُلِّ شَيْءٍ قَدِيرٌ" عَشْرَ مَرَّاتٍ:كُتِبَ لَهُ بِكُلِّ وَاحِدَةٍ عَشْرُ حَسَنَاتٍ, وَمُحِيَتْ عَنْهُ عَشْرُ سَيِّئَاتٍ, وَرُفِعَ لَهُ عَشْرُ دَرَجَاتٍ, وَكَانَت حِرْزًا مِنْ كُلِّ مَكْرُوهٍ, وَحِرْزًا مِنَ الشَّيْطَانِ الرَّجِيم, وَلم يَحِلَّ لذنبٍ أَنْ يُدْرِكَهُ إِلَّا الشِّرْكُ, وَكَانَ مِنْ أَفْضَلِ النَّاسِ عَمَلًا, إِلَّا رَجُلًا يَفْضُلُهُ يَقُولُ أَفْضَلَ مِمَّا قَال»

 

“Kush thotë dhjetë herë para se të çohet dhe të largohet (nga xhamia), pasi ka mbaruar namazin e Akshamit dhe të Sabahut:

 

لَا إِلَهَ إِلَّا اللَّه وَحْدَهُ لَا شَرِيكَ لَهُ لَهُ الْمُلْكُ وَلَهُ الْحَمْدُ يُحْيِي وَيُمِيتُ وَهُوَ عَلَى كُلِّ شَيْءٍ قَدِيرٌ

La ilahe il-lAllahu uahdeHu la sherike leH, leHul-mulku ue leHul-hamdu juhji ue jumit, ue Hue ‘ala kul-li shej-in kadir

“Nuk ka të Adhuruar me të drejtë përveç Allahut, të Vetëm dhe të Pashok! Atij i takon Sundimi dhe Lavdia, Ai është që jep jetë dhe sjell vdekje, dhe Ai është Plotfuqishëm për çdo gjë!”

 

I shkruhen dhjetë sevape për çdo herë që e thotë.

I fshihen dhjetë gjynahe.

I ngrihen dhjetë grada.

Do të jetë i mbrojtur nga çdo e keqe.

Do të jetë i mbrojtur prej shejtanit të mallkuar.

Nuk e shkatërron sevapin e kësaj vepre asnjë gjynah, përveç nëse bie në shirk.

Dhe është prej njerëzve që ka bërë veprën më të mirë, përveç atij njeriu që ia kalon duke thënë më shumë se ai!”

 

Transmeton Imam Ahmedi.

Shejkh Albani e ka bërë hasen në “Sahih et-Tergib uet-Terhib,” [477], vëll. 1, fq. 323

 

 

Përktheu: Servet Mata