Autor: Salih bin Feuzan el-Feuzan

 

Pyetje:

Shejkh i nderuar, Allahu ju dhëntë sukses! Ata që aktrojnë duke bërë video dhe foto të njeriut që del nga varri i tij, ose që aktrojnë se varri e nxjerrë jashtë njeriun, ose rrethohet nga gjarpri, ose janë thinjur flokët, e gjëra të tjera. Të gjitha këto gjëra, a janë prej metodave të davetit? Çfarë gjykimi kanë këto gjëra?

Përgjigje:

Këto janë nga metodat e davetit për në devijim, e jo për në davet, porse për në devijim. Këto gjëra nuk lejohen dhe kjo është absurditet. Kihet frikë se prapa këtyre gjërave qëndron zhvillimi njerëzor. Është detyrë që të ruhemi prej këtyre gjërave. Daveti është fare i panevojshëm për këto metoda dhe këto marrëzira.

 

Përktheu: Jeton Shasivari