Autor: Salih bin Feuzan el-Feuzan

 

Pyetje: Allahu ju shpërbleftë! Ky po pyet për gjykimin e aktrimit që thërret në mirësi dhe vlera morale?

Përgjigje: Mirësia dhe vlera morale arrihen edhe pa aktrimin. Selefët nuk merreshin me aktrim. Aktrimi është traditë e re që e kanë futur në mesin tonë. Ne nuk e përdorim aktrimin për të bërë thirrje në fe. Aktrimi nuk është metodologji e thirrjes për ne fe, kurrsesi!

 

Përktheu: Jeton Shasivari